Direcția de Sănătate Publică Teleorman: Ziua Internațională a Bolilor Rare

Direcţia de Sănătate Publică Teleorman celebrează în data de 28 februarie 2019 Ziua Internațională a Bolilor Rare şi organizează campania cu sloganul „Bolile rare-arată că îți pasă”.

Tema campaniei din anul acesta a Zilei Internaționale a Bolilor Rare este „Integrarea și coordonarea serviciilor sociale și de sănătate“.

Cea de-a 12-a editie a Zilei Internationale a Bolilor Rare se va concentra pe depăsirea lacunelor în coordonarea serviciilor medicale, sociale și de sprijin, pentru a face față provocărilor cu care se confruntă zilnic oamenii din întreaga lume, care trăiesc cu o boală rară.

Ziua Internațională a Bolilor Rare-2019 este o oportunitate de a face parte dintr-o mișcare globală adresată factorilor de decizie politică, personalului medical și serviciilor de îngrijire pentru a coordona mai bine toate aspectele legate de îngrijirea persoanelor care suferă de o boală rară.

La 28 februarie 2019, persoanele care suferă de o boală rară, familiile acestora, organizațiile de pacienți, politicienii, profesioniştii din sistemul sanitar și cercetătorii se reunesc în spirit de solidaritate pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu bolile rare.

Scopul campaniei este informarea și constientizarea profesioniștilor din sănătate despre problematica bolilor rare și metodele de management al pacientilor cu boli rare, a pacienților cu boli rare și a familiilor lor asupra posibilităților de diagnosticare, tratament și a altor programe de sănătate.

La nivel județean se vor organiza evenimente de informare și conștientizarea despre bolile rare în perioada 28 februarie-8 martie, la Policlinica Alexandria, la secția de boli infecțioase a Spitalului ,,Caritas’’ Roșiorii de Vede și la Policlinica din Zimnicea, precum și prin rețelele sanitare de asistență medicală comunitară și școlară, la nivelul comunelor, școlilor gimnaziale și liceelor .

Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură finanţarea, coordonarea, analiza şi evaluarea rezultatelor campaniei.

Pentru succesul acestei campanii, Direcția de Sănătate Publică Teleorman contează pe sprijinul activ al teleormănenilor, cărora le adresează îndemnul „Veniți cu noi!”.

Cornelia RĂDULESCU