Distrugerea elementelor de muniţie, misiune îndeplinită cu succes

Misiunea controlată de distrugere a mai multor elemente de muniţie, desfăşurată ieri, 3 iulie, de echipa de pirotehnişti din cadrul ISU „A.D. Ghica” Teleorman a fost îndeplinită cu succes. Acţiunea a avut loc pe raza comunei Poroschia, în zona râpelor, între orele 08:00-12:00, ocazie cu care au fost distruse elemente de muniţie descoperite în judeţul nostru în perioada 2016-2018.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU „A.D. Ghica” Teleorman, mr. Gelu Dragomir, misiunea a fost desfăşurată în condiţii de maximă siguranţă, autorităţile locale, poliţiştii, jandarmii şi paramedicii SMURD, îmrepună cu un medic al Centrului Medical M.A.I. asigurându-se că pe o rază de un kilometru nu se află nicio persoană, animale sau bunuri materiale. Totdată, echipajele de poliţie au restricţionat traficul rutier în zonă, la momentul iniţierii deflagraţiei.

De menţionat că nicio persoană implicată în această operaţiune nu a fost rănită.

Pirotehniştii teleormăneni au distrus, în această misiune, 4 proiectile explozive, de la calibrul 76 mm până la calibrul 152 mm, trei grenade defensive şi 126 de cartuşe de 7,65 mm.

Cu această ocazie, pompierii recomandă cetăţenilor care găsesc elemente de muniţie să anunţe imediat specialiştii din cadrul ISU Teleorman, pe numărul unic de urgenţă 112, ori cel mai apropiat post de poliţie.

M. MEILĂ