Dragnea și-a găsit nașul

Vineri, 12 aprilie 2019, președintele Organizației Județene Teleorman a Partidului Social Democrat, Adrian Ionuț Gâdea, declara că social-democrații se află în această perioadă în precamapania electorală pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Adrian Ionuț Gâdea mai susținea vineri, că PSD va face o campanie civilizată, corectă, din poartă în poartă, cum a făcut și în alți ani, fără mitinguri de capacitare a electoratului.

În aceeași zi, vineri, 12 aprilie 2019, șeful lui Adrian Ionuț Gâdea, președintele Partidului Social Democrat, teleormăneanul Liviu Nicolae Dragnea, la Craiova anunța într-un mare miting la care au participat aproximativ 40.000 de oameni, că demarează Campania electorală pentru alegerile europarlamentare din luna mai. Liviu Dragnea, după ce a trecut cu greu, dar cu plăcere printr-o mulțime entuziasmată, care dorea să-l pupe, să pună mâna pe el ca pe sfintele moaște, însoțit de iubita sa, Irina, a urcat pe o scenă, însoțit de câțiva candidați social-democrați la fotoliile de europarlamentari. Și dacă tot s-a urcat pe scenă Liviu Dragnea, pe care nu l-a mai durut mijlocul, a dat și un spectacol pe care iubita sa Irina, cu multe zeci de ani mai tânără, îl aștepta de mult. Liviu Dragnea a anunțat că la căsătoria sa cu tânăra Irina îi va lua nași pe Claudiu Manda și soția sa, Lia Olguța Vasilescu. Cum s-ar spune: Dragnea și-a găsit nașul.

Între timp, Adrian Ionuț Gâdea, președintele social-democraților teleormăneni, care nu a avut norocul să fie invitat la Craiova, declară că, candidații PSD la alegerile europarlamentare sunt oameni cu experiență politică și deprinși cu politicile europene. Adrian Gâdea nu știe dacă va fi invitat la nunta lui Liviu cu Irina unde îi vor avea nași pe Claudiu Manda și pe Lia Olguța Vasilescu, dar este posibil ca în adâncul sufletului să își dorească foarte tare asta.

La marele miting de la Craiova au fost și mari absenți, precum premierul teleormănean Viorica Vasilica Dăncilă, plecată peste hotare, dar și candidatul teleormănean la europarlamentare, Ioan Augustin, viceprimarul social-democrat al Alexandriei, aflat la poziția 21 pe lista candidaților PSD pentru europarlamentare. Mai puțin eligibil, locul 21, poate fi pe de o parte onorant, dar chiar și real de a deveni europarlamentar, dacă câțiva dintre cei care vor fi aleși europarlamentari se vor retrage din diverse motive.

Ioan DUMITRESCU