DSP Teleorman: Al doilea caz de infecție cu virusul WEST-NILE, în Teleorman

Având în vedere confirmarea celui de al doilea caz de infecție cu virusul WEST-NILE la un pacient din județul Teleorman, Direcția de Sănătate Publică Teleorman precizează că este vorba de o pacientă de sex feminin, în vârstă de 62 de ani, pensionară, cu domiciliul declarat în localitatea Beuca.

Cazul a fost declarat inițial suspect, în data de 3 septembrie 2019, la DSP TR. de către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. V.Babes” București, acolo unde pacienta a fost internată, cu diagnosticul de Meningo-Encefalită.

Manifestările/simptomele clinice la internare au fost: febră, frison, cefalee, greață, vomă, fotofobie, redoare de ceafă, forma clinică de boala fiind medie.

În ceea ce privește antecedentele personale patologice ale pacientei, aceasta prezintă boli asociate: cardiovasculare, HTA.

În timpul internării, pacientei i s-au recoltat probe de sânge și LCR-lichid cefalorahidian, care au fost trimise la Institutul Național Cantacuzino, pentru stabilirea cu certitudine a diagnosticului.

În data de 9 septembrie 2019, DSP Teleorman a primit buletinul de confirmare al diagnosticului de la Institutul Național Cantacuzino.

Pacienta NU a fost externată încă din spital, având stare generală ameliorată.

Direcția de Sănătate Publică Teleorman a avertizat din timp, cu mult înainte de apariția acestui caz, AAPL-primăriile (toate) din județ de pericolul pe care îl reprezintă populațiile de țânțari în perioada sezonului estival (din luna mai până în luna octombrie), conform prevederilor din Ordinul M.S. nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, art.82.

Cornelia RĂDULESCU