Dumnezeu și-a pus fustă și lucrează la Fisc?

Pentru că încă de la prima apariție, ziarul nostru a hotărât să fie portavocea tuturor nedreptățiților, nu trebuie să mai mire pe nimeni că în paginile sale au apărut multe materiale despre abuzurile săvârșite de diverse instituții asupra agenților economici sau a simplilor cetățeni.

În ultimii ani, una dintre țintele noastre a fost Floriana Mitroi, care a deținut și deține funcții importante în cadrul Fiscului teleormănean, căreia n-avem nimic să-i reproșăm pe persoană fizică. Poate fi o bună profesionistă, o mamă și o soție iubitoare sau o gospodină de nota 10. Doar în calitate de persoană publică doamna are un comportament criticabil și chiar condamnabil. Și n-am spus-o sau o spunem numai noi, ci și numeroșii agenți economici, propriii subalterni și chiar alte publicații.

Iată ce scria despre ea o altă publicație în urmă cu aproape un an: “Se credea până de curând Dumnezeul Finanțelor Publice Teleorman și stăpâna absolută peste lucrările Administrației, mai ceva decât la firma proprie. Mitroi și-a dus existența de șefă între camuflarea fărădelegilor și împărțirea dreptății printre iobagii din instituțiile prin care a trecut. Ambele manevre i-au ieșit de minune, dovadă că în ciuda grozăviilor care se aud despre ea, singura sancțiune a fost mutarea dintr-un post bun în altul la fel!

Ea a generat disfuncționalități și în privința celor care sunt nevoiți să dea banii la ANAF, în sensul că unii contribuabili se luptau să supraviețuiască, iar șmecherii de partid deveneau “insolvenți” și scăpau de plată.”

Ce credeți că a făcut Floriana Mitroi după ce a primit decizia șefilor? Cu tupeul “bazat” care o caracterizează a atacat ordinul de detașare, cerând instanței anularea actului administrativ, chemând la bară atât Regionala Ploiești a ANAF, cât și DGFP Teleorman.

Și cu toate acestea, când au fost întrebați de presă despre cele întâmplate, cei de la regională au dat un răspuns stupefiant: mutarea temporară de la Fisc la Vamă a fost o măsură de eficientizare a activității instituțiilor subordonate. Incredibil, nu-i așa? Dar, din păcate, adevărat!

Așa cum la fel de incredibil este tupeul cu care doamna Mitroi atacă Camera de Conturi Teleorman la secția de contencios-administrativ și Fiscul la Tribunalul Județean Teleorman.

Dosarul 953/87/2017 din 22.05.2017, în care Floriana Mitroi are calitatea de reclamant, iar Camera de Conturi este pârâtul. După o amânare, la 03.10.2017, instanța admite excepția de tardivitate, invocată de Camera de Conturi Teleorman și respinge cererea Florianei Mitroi ca tardivă.

Dar aceasta nu se lasă și se adresează Curții de Apel București, care, la primul termen din 08.03.2018 amână pronunțarea.

Asta în ciuda faptului că la controlul efectuat de Camera de Conturi Teleorman s-au găsit blocate în sertare o mulțime de acte de control care depășiseră termenul legal de finalizare, dar și altele finalizate care așteptau și ele. Ce? Numai Dumnezeu și Floriana Mitroi știu. Dau poate că și Camera de Conturi, dar aceasta tace ca o lebădă.

Așteptăm un răspuns de la domnul Ilie Olteanu în legătură cu aceste dileme, pentru că e vorba de instituții publice și de bani publici, iar plătitorii de taxe și impozite au tot dreptul să știe ce se întâmplă cu banii lor.

Dacă nu cumva sistemul a mai lăsat la butoane ceva oameni, cărora nu li se văd încă prin bluze și haine epoleții și continuă să distrugă capitalul românesc și să-i trimită pe oamenii de afaceri autohtoni în faliment sau, Doamne ferește!, după gratii. Iar în acest caz putem bănui că se aplică principiul cazon care spune că funcția bate gradul. (Va urma)

Z.M.