Elevii teleormăneni au obținut premii și mențiuni la olimpiada de limbi romanice- limba franceză

Etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice- limba franceză a avut loc în perioada 18-23 aprilie 2019, la Bistrița, județul Bistrița-Năsăud. Lotul olimpic al județului Teleorman a fost format din 12 elevi, care s-au întors cu premii și mențiuni. Elevii au fost însoțiți de Velcea Mirela Iuliana, profesor la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria.

Trei elevi au obținut premii și mențiuni acordate de Ministerul Educației Naționale, după cum urmează: Premiul al III-lea- Guțu Maria-Rebeca, clasa a VII-a (99 puncte) și Burtea Rareș-Mario, clasa a VIII-a (98,63 puncte), de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria (prof. Velcea Mirela Iuliana); Mențiune- Burtea Daria Teodora, clasa a XI-a (100 puncte proba scrisă, fiind cel mai mare punctaj din concurs și 95 puncte proba orală), de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Alexandria (îndrumători- prof. Fărcășanu Ion și Gurbănoaia Niculae Ionela Adina).

Alți doi elevi au obținut mențiuni speciale, acordate de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud: Dena Alexia- Simona, clasa a VII-a (91 puncte) de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria (prof. Velcea Mirela Iuliana); Negru Vlad, clasa a XI-a (87,75p), de la Liceul Teoretic Zimnicea (prof. Filip Antoanela).

Și ceilalți elevi care au făcut parte din lot au avut rezultate meritorii și au reprezentat cu cinste județul nostru, datorită studiului aprofundat și profesorilor de limbă franceză care i-au coordonat: Bogdan Andreea-Mihaela, clasa a IX-a, de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Alexandria (prof. Dorobanțu Florentina-Lidia); Stoican Ștefan-Mircea, clasa a IX-a, de la Liceul Teoretic „Alexandru Ghica” Alexandria (prof. Pătrașcu Floricica); Nicolescu Maria-Irina, clasa a IX-a, de la Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” Alexandria (prof. Fărcășanu Ion); Marinescu Iuliana, clasa a X-a, de la Liceul Teoretic Videle (prof. Tudor Claudia Ștefania); Cornea Alexandra Gabriela, clasa a X-a intensiv, de la Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” Alexandria (prof. Fărcășanu Ion); Delcea A. Andreea-Georgiana, clasa a XI-a, de la Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” Alexandria (prof. Fărcășanu Ion); Crăciun C. Adriana-Evelina, clasa a XII-a, de la Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” Alexandria (prof. Fărcășanu Ion).

Analizând aceste rezultate, spunem cu mândrie că județul Teleorman a fost reprezentat cu cinste de acești elevi, de care suntem mândri și datorită cărora privim cu speranță spre viitor.

Felicitări profesorilor care i-au pregătit și datorită cărora afirmăm din nou că dascălii, oamenii care ne învață carte, își fac datoria.

Cornelia RĂDULESCU