Eu gândesc ce spun și spun numai ce gândesc

După apariția în ziarul Mara a articolului “Voi candida pentru Parlament”, o persoană care nu se știe la ce loc de muncă o fi calificată, pentru că nu apare în caseta tehnică a nici unei redacții, s-a apucat să comenteze. Unde altundeva, decât pe Facebook, care suportă orice, mai ceva decât hârtia. Chiar și asemenea aberații, care nu știu dacă au ieșit spontan din capul ei sau după ce i-a citit pe Blaga și Eminescu.

Dacă nu mă cunoaște ar fi trebuit să se documenteze și ar fi aflat că Florică Mara nu se ascunde după vorbe, ci ce gândește aia spune. Și n-ar mai fi interpretat după ureche spusele mele.

De aceea am să-i traduc din română în română spusele mele. N-am apărat nici o persoană fizică atunci când am spus că sunt de acord cu orice măsură care readuce starea de normalitate și dă posibilitatea unor condamnați să fie repuși în drepturi. Fără respectarea principiului prezumției de nevinovăție nu există nici stat de drept, nici dreptate. Și nu pot să nu fiu de acord cu Curtea Constituțională.

Și dacă am spus că a îndemna oamenii să iasă la vot nu e o faptă penală înseamnă că-l apăr pe Dragnea? Apăr votul, care este temelia democrației. Fără voturi nu există legitimitate. Iar dacă unii nu știu asta nu e vina mea.

Pe doamna care-și dă cu părerea sau pe alții poate că i-a deranjat faptul că am spus că voi candida la alegerile parlamentare chiar și ca independent.

Eu, ca liberal, sper să candidez pe lista partidului, dar istoria parlamentară a județului e plină de deputați și senatori pe care teleormănenii n-au apucat să-i vadă decât în campania electorală, pentru că toți au dispărut din peisaj. Așa că dacă iar vor fi impuși candidați de la centru, n-am altă soluție decât să candidez ca independent.

Pe ziarista de facebook a deranjat-o și faptul că am spus că o respect pe doamna Dăncilă. Da, o respect ca femeie, ca soție, ca mamă. Până să ajungă premier ne-am intersectat de mai multe ori și nu mi-a dat nici un motiv să n-o respect.

În cariera mea politică și ca om de afaceri m-am intersectat și cu Dragnea, și cu Carmen Dan, și cu Adrian Gâdea și ne-am respectat reciproc. Îi respect și acum, când sunt politicieni de vârf, ca oameni. Ca politicieni îi critic când greșesc. Iar cei care citesc ziarul Mara au observat că ziarul laudă sau critică în mod egal toate partidele și toți oamenii politici.

Să fie clar și pentru doamna “ziaristă”, că eu nu doresc pușcărie nimănui, dar cei care au greșit cu adevărat să plătească, iar asta s-o hotărască numai judecătorii. Asta e părerea mea și aș fi susținut-o indiferent din care partid aș fi făcut parte. De asta e democrație, ca să ne spunem deschis părerea. Are doamna “ziaristă” cel mai bun exemplu în urbea proprie. Valerică Cîrciumaru e primar pesedist și e în totală opoziție cu fiul său, care este membru al unui partid de opoziție.

Asta e România de azi, țară europeană și membră NATO. Și sper să înțeleagă asta și doamna, căreia îi doresc sănătate pentru ea și familie.

Florică Mara,

Vicepreședintele PNL Teleorman