Furtuna a făcut ravagii! Zeci de copaci au căzut “seceraţi”

Furtuna care s-a abătut în weekend peste județul nostru a măturat totul în cale. Mai multe gospodării au fost inundate. Vântul a suflat cu putere atât de mare încât a rupt copacii.

Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice severe din weekend, sub formă de precipitați abundente, vijelii și grindină, la nivelul județului nostru s-au înregistrate câteva situații la care autoritățile locale și pompierii militari au intervenit cu forțe și mijloace pentru restabilirea stării de normalitate.

În satul Drăghinești, comuna Gratia, au fost 3 curți inundate, apa amenințând să intre în locuințe. S-a intervenit cu un camion multifuncțional cu echipamente specifice pentru evacuarea apei.

Pe DJ 504 (între Alexandria și Lăceni), pe DN 51 (în dreptul localității Poroschia), pe DN 6 (pe raza localității Văceni) și pe DJ 506 (între localitatea Brânceni și Smârdioasa (pompierii militari împreună cu autoritățile locale au intervenit pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil.

La Văceni, pe DN 6, cei 2 copaci căzuți au fost îndepărtați rapid, circulația desfășurându-se normal.

Alte intervenţii pentru îndepărtarea copacilor cazuți pe carosabil pe DN 5C, în localitatea Nasturelu (2 copaci), pe DN 51 Brânceni – la Smârdioasa (1 copac) și pe DJ 506, pe raza localitatea Cervenia (1 copac). Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineaţa, o atenţionare cod galben de ploi, vijelii şi grindină, valabilă pentru 33 de judeţe şi pentru Capitală. Astfel, în sudul, estul şi local în centrul ţării şi la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp, iar izolat 40…50 l/mp.

Claudiu DUMITRACHE