IJJ Teleorman: Jandarmii teleormăneni, mereu la datorie

Jandarmii teleormăneni au avut în ultimele zile o serie de acțiuni care au reliefat faptul că sunt mereu la datorie, în slujba cetățenilor.

Cu prilejul hramului de primăvară al Mănăstirii Pantocrator, a fost adusă spre închinare mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nectarie de la Mănăstirea Sfânta Treime din Eghina, care a fost expusă spre închinare credincioşilor, alături de racla cu moaştele Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena, în perioada 10-13 mai 2019.

Pe întreaga perioada a pelerinajului, jandarmii teleormăneni au asigurat măsurile de ordine și siguranţă publică.

Vineri, 10 mai 2019, la mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgăneşti-Vlaşca, a avut loc ceremonialul de sfințire a drapelului de luptă al unității, eveniment oficializat de un sobor de preoți şi diaconi în frunte cu preasfințitul părintele Galaction Stângă, episcopul Alexandriei şi Teleormanului. La eveniment au participat prefectul județului, șefii instituțiilor cu care inspectoratul colaborează sau cooperează, precum şi cadre militare din unitate.

În Parcul Pădurea Vedea din Municipiul Alexandria au fost organizate ateliere în care instituţiile de ordine şi siguranţă publică şi-au prezentat materialele şi dotarea tehnică.

IJJ Teleorman a fost prezent şi la acest eveniment, care face parte din programul prilejuit de sărbătorirea judeţului.

Parada Europei, eveniment dedicat zilei de 9 Mai- Ziua Europei, este un prilej de promovare a marii familii europene, cu reperele sale istorice şi culturale.

Acest eveniment s-a desfăşurat în localitatea Zimnicea, fapt pentru care au fost luate toate măsurile pentru desfăşurarea în condiţii depline de siguranţă publică.

Cornelia RĂDULESCU