În proiectul “Start pentru afacerea ta!” a fost publicată metodologia de evaluare a planurilor de afaceri

În cadrul fiecărui proiect declarat eligibil, aplicanţii vor primi un ajutor de minimis în valoare de 40.000 euro pentru înfiinţarea de afaceri cu profil non-agricol, în mediul urban.

În data de 11 iunie a fost publicată Metodologia de evaluare a planurilor de afaceri, aplicată în cadrul proiectului „Start pentru afacerea ta! – Regiunea Sud Muntenia”!

Metodologia cuprinde regulile privind organizarea concursului de planuri de afaceri în cadrul proiectului, precum şi criteriile de eligibilitate pentru accesarea unui ajutor de minimis de maxim 40 de mii de euro pentru înfiinţarea unor afaceri cu profil non-agricol, în mediul urban.

Grupul ţintă al proiectului este format din 336 de persoane fizice care intenţionează să înfiinţeze o afacerere non-agricolă şi au reşedinţa sau domiciliul în judeţele : Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman, din regiunea de dezvoltare Sud Muntenia. Din numărul total al grupului ţintă, 236 provin din rândul şomerilor şi altor persoane inactive, iar 100 din rândul de angajaţi, inclusiv al persoanelor care desfăşoară o activitate independentă.

Teleormănenii care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate şi doresc să se înscrie la activităţile din acest proiect sunt invitaţi să-şi depună deîndată solicitările de înscriere în proiect.

Conducerea ADR Sud Muntenia reaminteşte că, în calitate de partener, împreună cu Asociaţia Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR), în calitate de lider, implementează proiectul „Start pentru afacerea ta! – Regiunea Sud Muntenia”, finanţat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman, Axa prioritară 3 „Locuri de muncă pentru toţi” – România Start-up Plus.

Metodologia de selecţie a planurilor de afaceri poate fi consultată pe https://www.adrmuntenia.ro/proiectul-start-pentru-afacerea-ta/static/1025, precum şi pe website-ul PTIR, link: http://www.ptir.ro/wp-content/uploads/Metodologie-selectie-planuri-de-afaceri.pdf

George ZAVERA