Incendiu de proporții la o locuință din Bujoru * Pericol de extindere la alte locuințe

Pompierii militari teleormăneni au avut un început de săptămână în forță, fiind solicitați, luni, 15 aprilie 2019, pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta generalizat la o locuință și la o anexă a acesteia, în localitatea Bujoru, existând riscul extinderii focului și la alte două locuințe aflate în imediata apropiere. Cel mai probabil flăcările au declanșat din cauza unui scurtcirscuit la instalația electrică a bucătăriei, potrivit unui comunicat de presă al ISU ”A.D. Ghica” Teleorman.

Evenimentul a fost anunțat, pe numărul unic de urgență 112, la ora 12:28, la fața locului deplasându-se grupa operativă a I.S.U Teleorman, condusă de prim-adjunctul inspectorului șef și cinci echipaje de pompieri, patru din cadrul Detașamentului Zimnicea, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autocisternă și o ambulanță SMURD, precum și un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Alexandria, cu o autospecială de stingere. În total, 23 de pompieri militari au intervenit pentru stingerea incendiului și pentru limitarea pagubelor.

De menționat că alături de pompieri au acționat și mai multe echipaje de poliție și jandarmi, în vederea fluidizării traficului în zonă și limitării accesului persoanelor neautorizate.

Vazându-și casa distrusă de flăcări, proprietarul a suferit un atac de panică, motiv pentru care a fost monitorizat de membrii echipajului SMURD prezent la fața locului. Din fericire, nici el și nicio altă persoană de la fața locului nu au avut nevoie să fie transportați la spital.

Cantitatea mare de materiale combustibile, distanța mică dintre clădiri, dar și faptul că în incintă se aflau trei butelii, au îngreunat misiunea salvatorilor. Militarii au reușit, din fericire, să scoată la timp, din flăcări, cele trei butelii, existând un risc mare de explozie.

Pagubele au fost însemnate, constând în distrugerea acoperișului locuinței, pe o suprafață de cca. 150 mp, a unei bucătării realizată din OSB, a unei butelii care a explodat înainte de sosirea echipajelor de salvatori, a mobilierului din trei camere de locuit, a pereților a șase camere, a două holuri și a unei băi, a șapte uși și opt ferestre din termopan, dar și a mai multor aparate electrocasnice, mistuite de flăcări.

În total, valoarea bunurilor salvate, reprezentând cele două locuințe din imediata apropiere și mai multe bunuri de uz gospodăresc, a fost apreciată la suma 100000 de lei, iar cea a pagubelor, a fost estimată la suma de 80000 de lei.

M. MEILĂ