Incendiu într-o gospodărie din Vitănești * Proprietarul s-a ales cu arsuri

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria au fost solicitați sâmbătă dimineață, la ora 10:24, pe numărul unic de urgență, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie dintr-o gospodărie din localitatea Vitănești. Sosiți la fața locului, salvatorii au constatat că focul se manifesta violent la magazia în care se aflau o tonă de lemne, o bicicletă, un frigider și aproximativ 100 de kg de grâu. Flăcările s-au extins și la două paturi, o masă, un televizor, un șifonier, o ușă și un geam ale unui dormitor, dar și la acoperișul casei pe o suprafață de cca. 50 mp.

Focul a distrus bunuri în valoare de aproximativ 9000 de lei, în timp ce valoarea bunurilor salvate s-a ridicat la peste 20000 de lei.

Până la sosirea salvatorilor, proprietarul a încercat să stingă incendiul și s-a ales cu arsuri de gradul I la nivelul feței și gâtului. După ce a primit primul ajutor de la echipajul SMURD prezent la locul incidentului, bărbatul a fost transportat la spitalul de urgență din municipiul Alexandria, pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stins cu apă și spumă, focul fiind lichidat după aproximativ o oră de intervenție.

În urma primelor cercetări efectuate la fața locului s-a stabilit că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la instalația electrică a locuinței.