Instructorii auto din județ, îndemnați să-și facă datoria

Instructorii auto din județ au primit vizita polițiștilor de la Brigada Rutieră Teleorman. În timpul vizitei, polițiștii i-au îndemnat pe instructori să acorde mai multă atenție ”elevilor”.

În contextul acțiunilor desfășurate constant în vederea prevenirii producerii de evenimente rutiere și creșterea gradului de siguranță a aparticipanților la traficul rutier, Inspectoratul de Poliție Județean Teleorman – Serviciul Rutier a organizat o întâlnire, la nivel județean cu reprezentanții școlilor de șoferi autorizate.

Tema discuțiilor fiind respectarea traseelor de instruire practică și a intervalelor orare astfel încât să se evite aglomerările în trafic pe străzile principale din municipiul Alexandria.

Pentru consolidarea gradului de siguranță rutieră, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să manifeste respect și toleranță față de toți participanții la trafic, să respecte semnificația indicatoarelor rutiere și să acorde prioritate tuturor celor în drept!

”Scopul acestei întâlniri l-a constituit reducerea riscului de implicare în accidente a viitorilor conducători auto, pe fondul lipsei de experianță, a teribilismului sau a netenției în traficul rutier prin conștientizarea reprezentanților școlilor auto asupra responsabilității pe care o au asupra fiecărui cursant pentru a-i ajuta să-și fixeze toate noțiunile care reglementează circulația pe drumurile publice, precum și manifestarea respectului și toleranței în trafic, față de toți participanții la trafic”, se arată într-o informare a Poliției Teleorman.

Polițiștii au subliniat ideea că responsabilitatea pe drumurile publice aparține în egală măsură fiecărui participant. A preveni presupune a acționa înainte ca un eveniment nedorit să se întâmple, iar o conduită preventivă înseamnă, înainte de toate, o dovadă de respect și, în egală măsură, un semn de atitudine civică.

Astfel de întâlniri vor avea loc și în perioada următoare.

C. DUMITRACHE