Interviu cu talentatul cântăreț de muzică populară teleormănean, Daniel Frunzăreanu

Că Teleormanul a fost și încă este bogat în personalități culturale o știm cu toții. De la Marin Preda, Constantin Noica, Zaharia Stancu în literatură, Liviu Vasilică, Floarea Calotă, în muzica populară, Teleormanul este un nesecat izvor de valori aducând în continuare în plan cultural-artistic nume noi.

Daniel Frunzăreanu s-a născut în Comuna Plopii Slăvitești, Județul Teleorman. Are 30 de ani. A urmat Colegiul Național Unirea Tr. Măgurele, Academia de Poliție A.I. Cuza din București, Școala Populară de Arte din București și lucrează în Ministerul Afacerilor Interne ca ofițer de tradiții în cadrul Centrului Cultural al M.A.I.

Rep: Daniel, practic, fiind consăteni, ne cunoaștem de când eram mici, ca să spun așa. Însă nu am știut până de curând că dragostea ta pentru muzica populară este atât de mare. Când ai debutat în cântec și cine te-a lansat?

D.F. Așa este, Mihai, ne cunoaștem de-o viață aș putea spune, fiindu-ne legătură strânsă minunatul nostru sat natal. Cu muzica am cochetat încă din copilărie, să spun așa, însă tainele folclorului le-am aprofundat abia spre vârsta de 20 și ceva de ani, după absolvirea Academiei de Poliție. A fost un vis pe care mi-am promis să îl urmez încă de mic, moștenind acest talent de la mama mea, și reușind, iată, să îl și fructific în cele din urmă. Cel care a pus piatra de fundament la acest drum al cantecului popular este marele etnolog și totodată profesorul meu de canto, Aurel Mustățea.

Rep: De unde îți alegi repertoriul? Am văzut videoclipul la o piesă filmat în Comuna noastră dragă, Plopii Slăvitești. A cui a fost această ideie?

D.F. Piesele lansate până acum sunt inspirate din folclorul nostru atât de bogat dar și din propriile experiențe de viață, și bineînțeles trăiri ori simțăminte de moment. Majoritatea pieselor mele sunt creații proprii, atât pe parte de linie melodică, cât și de vers. Filmarea ultimului clip lansat în satul nostru natal a fost ideea mea… De ce? Aici am crescut, aici am făcut primii pași, iar tot ce ma inspiră mai mult are legătură directă cu locul de unde am plecat.

Rep: Ai vreun album imprimat?

D.F. Pentru că am doar câțiva ani de când am pășit pe acest drum, nu am reușit încă să imprim un album, dar, sper cu ajutorul lui Dumnezeu, să fac acest pas anul viitor.

Rep: Ce mai ai în pregătire?

D.F. O întrebare frumoasă… Chiar săptămâna aceasta voi lansa o piesă nouă, cu un clip nou filmat tot în satul nostru drag, care îi va avea ca protagoniști pe părinții mei, pe unii oameni din comuna noastră ș.a.m.d., iar în cursul acestui an vor mai fi lansate alte cântece noi, care sper să fie pe placul tuturor.

Rep: Unde poți fi ascultat/văzut?

D.F. Dragii mei, îmi puteți asculta piesele pe posturile de televiziune dedicate cântecului popular (Etno Tv, Favorit Tv), pe postul de Radio Național Fm, seara între orele 20:00 și 22:00, iar întreaga activitate o puteți urmări pe pagina mea de facebook “Daniel Frunzăreanu” și pe canalul de youtube cu acelasi nume.

Rep: Dacă fac o sinteză, oamenii importanţi care te-au ajutat să clădești acest frumos început de carieră, se numesc…

D.F. Cum am spus, dragostea de cântec o moștenesc de la mama mea, care mi-a insuflat acest dar încă din primii ani de viață, iar cel care m-a făcut să pășesc spre cunoașterea în profunzime a folclorului a fost mentorul meu, Aurel Mustățea.

Rep: Îți mulțumesc, Daniel, pentru interviu și îți doresc mult succes în continuare.

D.F. Îți mulțumesc și eu, Mihai, și sper ca bunul Dumnezeu să ne fie aproape și să putem face și de acum încolo lucruri frumoase pentru cei care ne îndrăgesc.

A consemnat, Mihail TĂNASE