IȘJ Teleorman: Premierea elevilor de 10

Inspectoratul Școlar Teleorman organizează Festivitatea de premiere a absolvenților care au obținut media 10 la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a din anul școlar 2019, respectiv la Examenul de Bacalaureat Național, sesiunea iunie-iulie 2019.

Festivitatea se va desfășura vineri, 13 septembrie 2019, începând cu ora 10.30, la sala de conferințe a Casei Corpului Didactic Teleorman.

În județul Teleorman, un singur elev a luat media 10 la Evaluarea Națională de anul acesta. Este vorba despre Ioana Sorina Rusu, care a absolvit Școala Gimnazială „Alexandru Depărățeanu” din Roșiorii de Vede.

La Examenul Național de Bacalaureat, 10 elevi au obținut media 10: Badea Elena Simona – Colegiul Național „Unirea”, Turnu Măgurele; Bobe Raluca Valentina- Colegiul Național „Unirea”, Turnu Măgurele; Buică Adelina-Patricia- Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”, Alexandria; Florea Laura-Mihaela Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”, Alexandria; Măican Anca- Colegiul Național „Unirea”, Turnu Măgurele; Neagoe Anca Andreea- Colegiul Național „Anastasescu”, Roșiorii de Vede; Olteanu Cristina Andreea- Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat”, Alexandria; Surdu Adelina Georgiana- Colegiul Național „Anastasescu”, Roșiorii de Vede; Țancu Mihaela-Isabelle- Liceul Teoretic Zimnicea; Voica Bianca Eliza- Colegiul Național „Unirea”, Turnu Măgurele.

Judeţul Teleorman se situează pe locul 4 în România, în privinţa notelor de 10 obţinute de candidaţi la Bacalaureat 2019. Pe primul loc se află Bucureşti- 32 de candidaţi cu media generală 10, urmat de Cluj- 14 note de 10, Iaşi- 12 medii de 10, Teleorman- cu 10 elevi care au obţinut media 10.

Guvernul a hotărât ca absolvenții de liceu care au obținut medii de 10 la examenul de Bacalaureat din acest an, precum și absolvenții de clasa a VIII-a, care au obținut nota maximă la Evaluarea Națională, să primească stimulente financiare în valoare de 3.000, respectiv 1.000 de lei.

Felicitări elevilor eminenți și dascălilor care i-au pregătit!

Cornelia RĂDULESCU