ITM Teleorman: Campanii și acțiuni

Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a derulat în luna iulie 5 campanii și 7 acțiuni.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Securitate și Sănătate în Muncă au efectuat 62 controale pe linie de securitate şi sănătate în muncă la 62 angajatori din județ, au dispus 150 măsuri și au fost aplicate 150 sancțiuni contravenționale, respectiv 146 avertismente și 4 amenzi în valoare de 23.000 lei.

ITM Teleorman a înregistrat un accident ușor, 3 accidente cu incapacitate temporară de muncă cu angajatori cu sediul în alt județ și un accident de muncă mortal.

Inspectorii din cadrul Corpului de control relații de muncă au realizat 90 controale și au fost constatate contravenții la 24 angajatori. Au aplicat 37 sancțiuni, din care 9 amenzi în valoare de 184.500 lei și un număr de 28 avertismente.

Compartimentul Contracte Colective de Muncă, Monitorizare Relații de Muncă a realizat eliberarea carnetelor de muncă ale angajaților către angajatori sau direct titularilor; a înregistrat 6 contracte colective de muncă; a înregistrat zilierii în programul informatic de monitorizare și evidențiere; a comunicat Lista persoanelor apte de muncă și familiilor beneficiare de ajutor social lunar către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Teleorman.

Cornelia RĂDULESCU