La Alexandria a avut loc premierea celor mai merituoşi reprezentanţi ai mediului de afaceri

În organizarea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman, joi, 18 octombrie a.c., la Alexandria, în cadrul celei de XXV-a ediţii a “ Topului firmelor”, au fost premiaţi antreprenorii cu cele mai bune rezultate obţinute în anul 2017. La festivitatea de premiere a câştigătorilor au participat cei mai activi şi merituoşi reprezentanţi ai mediului de afaceri din judeţ, cei ce s-au înscris, prin rezultatele obţinute de firmele pe care le conduc, în segmentul performant al economiei judeţului, cu importante contribuţii la dezvoltarea economico-socială a Teleormanului. Între invitaţi s-au aflat Dănuţ Cristescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Gheorghe Tănase, administrator public al judeţului Teleorman, Ioan Augustin, viceprimar al municipiului Alexandria, directori ai instituţiilor judeţene şi jurnalişti din presa locală.

Pe baza unei metodologii complexe, perfecţionată cu propunerile şi sugestiile venite din partea reprezentanţilor comunităţii de afaceri, după cum a precizat preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman, inginer Marin Niculcea, clasamentul companiilor în cadrul cea de-a XXV-a ediţii a “Topului firmelor” a fost întocmit ţinând seama de indicatorii economico-financiari din bilanţurile pe anul 2017, pe care agenţii economici le-au depus la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Teleorman. Nivelul de performanţă a fost determinat prin prelucrarea electronică a datelor printr-un program complex elaborat de către Camera de Comerţ şi Industrie a României. Gruparea firmelor s-a realizat ţinând seama de domeniul de activitate, mărimea firmei, iar indicatorii luaţi în calcul, cu ponderi diferite, se referă la cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurelor umane şi a capitalului angajat.

Companiilor clasate pe primele locuri în clasamentele pe fiecare domeniu de activitate le-au fost atribuite diplome. Firmelor clasate pe locurile 1-3 în ultimii trei ani le-au fost atribuite Distincţii de excelenţă, iar celor clasate pe locurile 1-3 în ultimii cinci ani Trofee de excelenţă. Premiiau fost atribuite totodată firmelor clasate pe primele locuri în Topul Trofeul Creativităţii, celor înscrise în Topul privind investiţiile făcute în Protecţia mediului şi companiilor cu cele mai bune rezultate privind exportul produselor pe care acestea le realizeză. În Topul Exportatorilor pe primele locuri s-au clasat SC Koyo România SA, Electrotel SA Alexandria, Imperial SA Turnu Măgurele , SC FBS Prestige SRL Alexandria, urmate în clasament de alte şase companii din judeţ.

Într-un cadru deosebit de plăcut, antreprenorilor teleormăneni prezenţi la festivitatea de premiere a companiilor cu cele mai bune rezultate obţinute în anul 2017 le-a fost oferită o petrecere pe cinste, semn că onor conducerea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman apreciază aşa cum se cuvine eforturile depuse şi rezultatele obţinute an de an de către firmele teleormănene, contribuţia acestora la dezvoltarea economică şi socială a judeţului Teleorman.

George ZAVERA