Liceul Teoretic „Constantin Noica” Alexandria: Proiectul „Să facem din școală o a doua casă!”

În perioada 6-11 mai 2019, 14 elevi ai Liceului Teoretic „Constantin Noica” din Alexandria au fost implicați într-o nouă activitate a proiectului Erasmus+ „Let’s Make School Our Second Home!” („Să facem din școală o a doua casă!”), la unitatea de învățământ I.T.S.E.T. Manlio Capitolo.

Alături de alți 35 de participanți din celelalte trei licee partenere din Italia, Grecia și Turcia, elevii alexăndrineni au participat la o acțiune de prevenire a bullying-ului, intitulată „Conflict Management, Emotional Intelligence and Bullying Prevention”.

Timp de cinci zile, liceenii au aflat că problemele tinerilor sunt aceleași, indiferent de naționalitate, religie sau obiceiuri, iar bullying-ul este un motiv de anxietate și depresie, care afectează sănătatea.

Participanții au învățat să distingă formele de agresiune, care pot dăuna dorinței de a învăța și imaginii de sine și au dezvolat abilități de comunicare și sociale.

Liceul Teoretic „Constantin Noica” Alexandria implementează, în calitate de coordonator, proiectul european Erasmus+ „Let’s Make School Our Second Home!” („Să facem din școală o a doua casă!”), pentru care a primit o finanțare de aproximativ 40.000 de euro.

În acest proiect, care se va desfășura pe o perioadă de doi ani, sunt implicate patru licee din România, Italia, Grecia și Turcia.

Proiectul cuprinde cinci activități de învățare: două în școala coordonatoare și câte una în celelalte școli.

Scopul proiectului este acela de a crea un mediu școlar motivațional la nivelul celor patru școli partenere, care să sprijine elevii din mediile dezavantajate, să prevină rezultatele slabe la învățătură și abandonul școlar.

În anul școlar 2019-2020, alți 12 elevi de la Liceul Teoretic „Constantin Noica” Alexandria vor fi implicați în activități de învățare în școlile partenere.

Proiectul Erasmus+ „Let’s Make School Our Second Home!” („Să facem din școală o a doua casă!”) este coordonat de prof. Simona Dragomir.

Trebuie menționat faptul că Liceul Teoretic „Constantin Noica” Alexandria așteaptă rezultatele selecției pentru alte patru proiecte cu finanțare europeană.

Cornelia RĂDULESCU