Mâine are loc Bursa locurilor de muncă pentru absolventi

Aproximativ 850 de agenți economici din județul Teleorman au fost contactați pentru a participa la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolventi. Aceasta are loc vineri, începând cu ora 09.00, în Alexandria, la Sala Polivalentă şi la sediul agenţiilor locale din Roşiori de Vede şi Turnu Magurele.

Şanse de angajare pentru teleormănenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Aceștia pot participa vineri, 18 octombrie, la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolventi.

Obiectivul principal al acestui eveniment anual îl constituie facilitarea accesului absolvenților la locurile de muncă disponibile și interacțiunea directă cu agenții economici.

”În vederea organizării acestei măsuri active destinată corelării cererii și ofertei de forță de muncă, AJOFM Teleorman a contactat aproximativ 850 agenți economici interesați să recruteze personal din rândul absolvenților promoția 2019, dar și din rândul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă”, se arată într-o înformare a AJOFM Teleorman.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți reprezintă o oportunitate de a cunoaște mai bine piața muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru ca aceștia să poată alege un loc de muncă conform pregătirii lor profesionale sau să se informeze despre ocupațiile cu posibilități mai mari de angajare pe termen mediu și lung. La acest eveniment pot participa și celelalte categorii de persoane care nu au loc de muncă sau care doresc să se reorienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi mai mari de angajare pe termen lung.

Agenţii economici care vor participa la Bursa Locurilor de Muncă vor avea prilejul să-şi recruteze personalulul direct, fără intermediari, în funcţie de cerinţele concrete ale locurilor de muncă pe care le oferă.

De asemenea, angajatorii pot selecta personal în vederea desfăşurării de programe de formare profesională organizate, gratuit, de agenţie, prin furnizori de formare profesională autorizaţi, precum și programe de ucenicie la locul de muncă organizate la solicitarea angajatorilor.

Agenții economici care doresc să participe la bursa, pot depune ofertele cu locuri de muncă la sediile punctelor de lucru/agențiilor locale din raza de domiciliu, până pe data de 17 octombrie.

Claudiu DUMITRACHE