Minivacanță pentru inspectorii de la APIA și AFIR!

Deși în această lună au un program de lucru extrem de încărcat, inspectorii de la Centrele județene și locale ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și cei de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale nu vor fi prezenți la serviciu în zilele de 15 și 16 august, așa că în perioada 15-18 august vor beneficia de o minivacanță oferită de Guvernul României. Joi, 15 august este sărbătoare legală, când se prăznuiește Adormirea Maicii Domnului, iar pentru ziua de vineri, 16 august, Guvernul, la propunerea ministrului Muncii și Justiției Sociale, a aprobat, prin HG 557/2019, ca aceasta să fie zi liberă pentru angajații din sistemul bugetar. Iar sâmbăta și duminica sunt zile libere pentru toți românii. Precum toți salariații din sistemul public, de patru zile libere la rând vor beneficia și angajații Direcției pentru Agricultură județene, urmând ca pentru ziua de 16 august salariații să efectueze lucrările aferente zilei de 16 august 2019 prin ore suplimentare la programul zilnic până la data de 31 august 2019.

Nu vor beneficia de zi liberă în data de 16 august 2019 angajații din sistemul public care trebuie să asigure permanența și magistrații care au procese pe rol cu termen de judecată în data de 16 august, dar nici salariații din mediul privat.

În luna august inspectorii de la APIA au în program autorizarea la plată și virarea în conturile fermierilor a sumele rămase restante pentru Campania 2018, efectuarea controalelor în teren pentru cererile pentru subvenții depuse în Campania 2019, eliberarea adeverințelor pentru obținerea de către fermieri de la bănci a creditelor pentru derularea activității curente.

Fermierii care dețin exploatații de creștere a animalelor din speciile ovine și caprine trebuie să depună la centrele APIA documentele specifice pentru obținerea sprijinului cuplat în sectorul zootehnic până la data de 1 septembrie a.c., așa că sunt invitați să țină cont de programul actualizat de la APIA și să depună documentele în timpul prevăzut de lege. Și fermierii care încasează rentă viageră trebuie să ia în calcul zilele libere de la APIA, și să se prezinte pentru vizarea carnetelor de rentier până la data de 31 august 2019.

George ZAVERA