O nouă acţiune pentru combaterea tăierilor de copaci

Lemnul din pădurile patriei a devenit la fel de preţios ca aurul. Tot mai mulţi hoţi îşi rotunjesc veniturile din tăierea pădurilor.

Poliţiştii teleormăneni, fiind în desfășurarea unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice au depistat în trafic pe DJ504, pe raza localității Brătășani, o autoutilitară care transporta material lemnos.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 23 de ani domiciliat în comuna Mihăești, judeţul Argeș. În urma verificării avizului de însoțire al materialului lemnos s-a constatat că datele înscrise în acesta nu corespund cu cele obținute în urma măsurării de către pădurar, respectiv faptul că volumul total de material lemnos înscris în avizul de însoțire nu corespundea cu volumul de material lemnos transportat, obținut în urma măsurării cantității de material lemnos transportat.

Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 3000 lei, iar ca măsura complementară s-a dispus confiscarea materialului lemnos care a fost predat și depozitat la Cantonul I Peri de pe raza localității Trivalea-Moșteni.

C.D.