Optimismul progresiștilor

Se știe că Partidul Uniunea Națională pentru Progresul României, formațiune politică coagulată în jurul controverastului Gabriel Oprea, a deschis lista candidaților la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 cu foștii sportivi, cam prăfuiți acum, Ilie Năstase și Anghel Iordănescu, în dorința de a căuta candidați cu vizibilitate (cândva), și cu notorietate.

Președintele Organizației județene Teleorman a Uniunii Naționale pentru Progresul României, consilierul local din comuna Piatra din partea UNPR, profesorul de educație fizică, sport și sănătate Constantin Filip, anunță că sâmbătă, cu o săptămână înainte de alegerile europarlamentare, 18 mai la Alexandria vor sosi Gabriel Oprea, Ilie Năstase, Anghel Iordănescu. Aceștia vor susține UNPR pentru alegerile europarlamentare, cu toate că progresiștii nu sunt partid parlamentar în acest mandat.

De asemenea profesorul Constantin Filip susține că progresiștii au descoperit un tertip prin care la alegerile europarlamentare din 26 mai și UNPR-ul să aibă reprezentanți în comisiile de votare de la alegerile europarlamentare. În rest, profesorul Filip declară că în această campanie electorală au pus și progresiștii afișe electorale și bannere acolo unde autoritățile locale le-au permis.

Referindu-se și la primarul comunei Piatra, social-democratul Dănuț Chera, se pare că profesorul Filip a început să-și schimbe atitudinea combativă. Astfel, Constantin Filip anunță că primarul Dănuț Chera a început să pietruiască o serie de ulițe din comuna Piatra, drept pentru care profesorul Filip afirmă că ”nu am nimic personal cu dumnealui, atâta timp cât se ocupă de problemele comunei”. Constantin Filip mai afirmă că oricine care servește interesele comunei Piatra, chiar și primarul Dănuț Chera, poate fi apreciat. Dacă în spatele acestei afirmații se ascunde ceva, rămâne de văzut.

Referindu-se și la redeschiderea și reanalizarea dosarelor revoluției române și a mineriadelor din anii 1990, consilierul local UNPR Constantin Filip consideră că mai bine mai târziu decât niciodată, cu toate că la 30 de ani este cam târziu. Constantin Filip susține că trebuie să ne cunoaștem istoria reală, nu cea fabricată de unii pesediști. A nu-ți cunoaște adevărata istorie este ca și când nu știi încotro vrei să mergi.

Ioan DUMITRESCU