Pădurea Vedea din Alexandria a fost luminată de sute de “cercetaşi”

Parcul Pădurea Vedea din Alexandria s-a aprins, la propriu, luminat de mii de gulguțe, în cadrul ediției cu numărul 4 a Festivalului Luminii. Evenimentul, desfășurat simultan în mai multe orașe din țară, s-a bucurat de prezența a sute de copii, de la școlile generale din Alexandria, care au creat, din gulguțe aprinse, diverse forme. Și aleile parcului au strălucit, spre încântarea tuturor celor prezenți.

Festivalul luminii, organizatat de cercetașii de la filiala locală F.R.I.E.N.D.S. Alexandria, în parteneriat cu părimăria municipiului a reunit sute de elevi de la școlile din oraș, care au vrut să ia parte la spectacolul de lumină. Astfel, aceștia au realizat mii de cutiuțe de hârtie în care au pus lumânări și le-au așezat pe aleile din Parcul Pădurea Vedea, în diverse forme. Prin acest eveniment organizatorii, Cercetașii României filiala Alexandria au dorit să îi ajute pe alexăndreni să redescopere frumusețea lucrurilor mărunte.

Anul acesta, cei prezenți în parc au avut la dispoziție și vopsele în culorile drapelului național și un panou, pe care au realizat, din propriile palme colorate, un copac tricolor. În plus, cei mici au avut parte de picturi pe față și alte surprise, în cadrul Ateleirului de creație.

Festivalul luminii este un proiect cu tradiţie al Organizației Naționale „Cercetașii României”.

Festivalul Luminii înseamnă mai mult decât un loc plin de lumânări, fotografii şi desene, artă urbană şi oameni. Festivalul Luminii înseamnă o modalitate de a opri timpul în loc, în ciuda agitaţiei zilnice urbane, şi de face persoanele care participă la festival să contribuie, cu mic cu mare, la valorificarea timpului, a lucrurilor importante şi a celor minore din viaţă, sau măcar la o varianta extrem de originală de artă şi relaxare.

C. DUMITRACHE