Partidul fostului premier Ponta

Nu se știe dacă este adevărată știrea venită pe surse sau este doar o intoxicare înaintea alegerilor europarlamentare, dar se vorbește despre o posibilă alianță a Partidului Pro România condus de fostul premier Victor Viorel Ponta cu Partidul Social Democrat condus de Liviu Nicolae Dragnea, partid aflat la guvernare; alianța respectivă s-ar realiza la alegerile prezidențiale. Victor Ponta a declarat: ”Nu voi fi eu candidat. Dacă obținem un rezultat foarte bun cu Pro România, alături de ministrii care mi-au fost în echipă înainte, să mergem în partea executivă. Suntem mult mai buni acolo”. În ce privește eventualul candidat al partidului la alegerile prezidențiale, Victor Ponta a mai specificat: ”Vom avea un candidat, sau vom susține un candidat din afara Pro România. Nu vreau să ajungem în turul doi, să fim puși să alegem între domnul Iohannis și domnul Dragnea, adică răul cel mai mic. Dacă PSD scapă nu doar de Dragnea, că nu e vorba doar de un singur om, ci de o gașcă de indivizi, de un grup infracțional, în mod natural pentru Pro România, partener de proiecte ar fi PSD”.

La rândul său și Liviu Dragnea l-a atacat pe Victor Ponta și Partidul Pro România, declarând: ”Pro România nu este un partid de stânga, niciodată securiștii nu au fost și nu vor fi de stânga”. Liviu Dragnea l-a mai acuzat pe Victor Ponta că i-a furat oamenii, și caută în continuare să fure social-democrați pentru Partidul Pro România.

Despre disputa dintre Victor Ponta și Liviu Dragnea, Dumitru Goldbach, coordonatorul grupului de initiativă Pro România din județul Teleorman preciază că astfel de dispute politice au fost și vor mai fi pe măsură ce se apropie alegerile europarlamentare. Dumitru Goldbach mai susține că grupul de initiativă din Teleorman se concentrează în aceste zile pe pregătirea pentru europarlamentare, pe consolidarea organizațiilor locale și abia după aceea se vor concentra pe prezidențiale. Acesta mai spune că ar fi bine ca Pro România să aibă propriul candidat la prezidențiale, dar până atunci mai este. Dumitru Goldbach mai speră ca în județul Teleorman Partidul Pro România să obțină un procent de 10 % la alegerile europarlamentare. Totodată coordonatorul Pro România din Teleorman afirmă că în județul nostru au fost constituite 52 de organizații locale ale partidului, în toate cele trei municipii și două orașe, și restul în mediu rural. Același Dumitru Goldbach afirmă că în județul nostru este foarte greu să constitui o organizație de partid, județul fiind în majoritate social-democrat. În alte județe din țară este posibil ca scorul Partidului Pro România la europarlamentare să fie mai mare, undeva spre 15 %. Referindu-se la legea bugetului de stat, care într-un final a fost aprobată, acum rămânând doar ca președintele Klaus Werner Iohannis, de voie, de nevoie să o promulge, Dumitru Goldbach mai afirmă că respectivul buget este o catastrofă, aducându-I mai multe critici.

Ioan DUMITRESCU