Personalul medical de pe ambulanțe, solicitat în 460 de cazuri, în weekend

La aproape 500 de cazuri au fost solicitate ambulanțele din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman în perioada 12-15 aprilie 2019, cele mai multe intervenții, și anume 137, vizând transferurile interclinice, externările și investigațiile pentru computer-tomograf.

Ambulanțele au ajuns și la zeci de teleormăneni care au acuzat dureri abdominale sau de spate, la zeci de copii bolnavi, la aproape 50 de cetățeni cu probleme respiratorii minore, dar și la persoane care au suferit accidente vasculare cerebrale.

De primul ajutor al personalului medical de pe ambulanțe au avut nevoie și patru victime ale unor accidente de circulație petrecute pe șoselele din județul nostru. Nefericitele evenimente rutiere, patru la număr, s-au petrecut în localitățile: Lița, Brânceni, Peretu și Zimnicea. Dintre cele patru persoane implicate în accidentele de circulație, una nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Celelalte trei au suferit: stop cardio respirator (bărbat – 73 de ani); traumatism abdominal și toracic (femeie-50 de ani) și traumatism cranian ușor (bărbat-72 de ani).

Ambulanțele au fost solicitate și la o persoană care a încercat să-și ia viața, dar și la alți patru teleormăneni, găsiți inconștienți, în cazul cărora personalul medical de pe ambulanțe a fost nevoit să declare decesul. Într-unul dintre cazuri, moartea a fost suspectă. Cele patru persoane, trei bărbați cu vârste de 45 de ani, 53 de ani, respectiv 56 de ani, și o femeie în vârstă de 45 de ani, au fost găsite inconștiente. Acestea erau din localitățile: Drăgănești Vlașca, Turnu Măgurele, Mârzănești și Islaz.

Cele 460 de solicitări la SAJ Teleorman, în weekend, au fost făcute în următoarele situații: transfer interclinic+externări+CT-137; dureri abdominale sau de spate-58; tuse, probleme respiratorii minore-46; cefalee-36; dureri toracice-23; copii bolnavi-21; AVC-19; persoane inconștiente-17; psihiatrie-13; sângerare-13; obstetrică-ginecologie-11; conflicte și agresiuni fizice-9; accidente diverse-9; intoxicații-9; febră-6; leșin (sincopă)-5; diabet zaharat-5; alergii-4; boală nediagnosticată-4; incidente provocate de animale/insecte-3; victime din accidente rutiere-3; convulsii-2; afecțiuni ale ochiului-2; căzut în stradă-1; tentativă de suicid-1; moarte suspectă-1; arsuri-1; urechea-1.

M. MEILĂ