Prefectul

Din 9 martie 2017 prefectul județului Teleorman este Florinel Dumitrescu. Fost senator social-democrat, actualul prefect Florinel Dumitrescu susține, ca și ceilalți prefecți, că el este apolitic. Nimeni nu înțelege cum să fii reprezentantul Guvernului în teritoriu, Guvernul fiind cea mai politizată structură a statului, iar prefectul să afirme sus și tare că el este apolitic, atâta timp cât trebuie să implementeze în teritoriu programul de guvernare. Nu se știe dacă prefectul Florinel Dumitrescu, fost senator al Partidului Social Democrat, mai are sau nu carnetul roșu de partid al PSD-ului. Nimeni nu știe nici dacă prefectul Florinel Dumitrescu visează la funcția de ministru de Interne pe care o ocupă vremelnic Carmen Daniela Dan, fostă și dânsa prefect de Teleorman.

Zilele acestea prefectul Florinel Dumitrescu se ocupă de alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai 2019 și declară că se află în grafic conform programului calendaristic. Prefectul Florinel Dumitrescu are de gestionat 334 de secții de votare pe raza județului Teleorman, care de regulă sunt în școli. Prefectul județului Teleorman nu discută nimic despre Campania electorală a partidelor politice, despre cum au fost unele favorizate de autoritățile publice locale să-și pună bene rele și afișele electorale în locuri vizibile, iar altele, din opoziție, undeva mai la întuneric, mai la mahalale, unde să nu le vadă nimeni.

Prefectul Dumitrescu nu știe cum va arăta sau va suna întrebarea sau cele două întrebări de pe buletinul de vot de la referendumul solicitat de președintele Klaus Werner Iohannis, dar speră ca în curând președintele să o facă publică. În rest, prefectul apolitic, cel care trebuie să implementeze politicile Guvernului în teritoriu, susține că programul de guvernare al Partidului Social Democrat este în grafic.

Dacă se aseamănă sau nu cu Pinochio cel mincinos, dacă i-a crescut sau nu nasul, unde îl va plasa PSD-ul, în ce funcție, după ce nu va mai fi prefect, rămâne de văzut. Oricum ar fi, prefectul Florentin Dumitrescu se declară apolitic; crede cineva?

Ioan DUMITRESCU