Progresiștii nu au încă prezidențiabil

Președintele Organizației Județene Teleorman a Partidului Uniunea Națională pentru Progresul României, profesorul de educație fizică, sport și sănătate, cum îi place să susțină, Constantin Filip, consilier local UNPR din comuna Piatra, se mândrește cu primii nominalizați de a fi candidați la alegerile europarlamentare din 26 mai 2016, cu Ilie Năstase și Anghel Iordănescu. Constantin Filip afirmă că cei doi care deschid lista pentru alegerile europarlamentare sunt oameni cu notorietate, cunoscuți și la nivel european. Profesorul Filip afirmă că peste aproximativ două săptămâni, Ilie Năstase și Anghel Iordănescu vor veni și în Teleorman în campania electorală pentru Parlamentul European. În schimb, Constantin Filip amintește că Gabriel Oprea nu a discutat cu progresiștii despre eventualul candidat la alegerile prezidențiale de la iarnă, dar susține că este suficient timp până atunci, sperând ca UNPR să aibă propriul candidat la prezidențiale.

În altă ordine de idei, Constantin Filip, vorbind despre temele referendumului national pe care l-a solicitat președintele Klaus Werner Iohannis, cea referitoare la fără penali în funcțiile de conducere, și fără Ordonanțe de Urgență ale Guvernului României, condus de Viorica Dăncilă, pe temele Justiției până la alegerile europarlamentare, susține că temele respective sunt în tendința subiectelor societății civile din zilele noastre. Faptul că președintele Klaus Werner Iohannis nu a anunțat încă maniera în care va suna întrebarea de pe buletinul de vot de la referendum, Constantin Filip susține că mai este timp, dar președintele ar trebui să se grăbească. Profesorul Filip cunoaște soarta tristă a referendumurilor naționale: ori nu întrunesc cvorumul necesar pentru a fi validate, cum este cazul și referendumului de anul trecut de modificare a Constituției, în care să se scrie că familia tradițională este căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie; dar și a referendumurilor mai vechi, în care poporul

a decis că Parlamentul României să aibă doar 300 de senatori și deputați în loc de 588 de parlamentari, și degeaba; nicodată nu a fost pusă în operă hotărârea poporului. În ceea ce privește moțiunea de cenzură a PNL-ului pe tema Justiției, Constantin Filip consideră că este dreptul constituțional al opoziției de a depune moțiuni. Vorbind și despre Tudorel Toader, dacă va fi remaniat sau nu, profesorul Filip declară că asta este problema PSD-ului și a ALDE. Constantin Filip mai susține că modificarea Codului penal și a celui de procedură sunt dorite în primul rând de PSD, care are majoritatea în Parlament, și mare nevoie de respectivele modificări.

Ioan DUMITRESCU