Proiectul ”Fii pregătit! Ajutorul tău contează!”, la final

Demarat în data de 15 martie, proiectul ”Fii pregătit! Ajutorul tău contează” a ajuns la final, ultima acțiune din cadrul proiectului fiind derulată vineri, 12 aprilie 2019, la Școala Gimnazială nr. 6 din Alexandria.

Proiectul a fost inițiat de Primăria Municipiului Alexandria și ISU ”A.D. Ghica” Teleorman și s-a adresat elevilor din clasele V-VIII din unitățile de învățământ din Alexandria. Cu ocazia acțiunilor desfășurate în școlile din municipiul reședință de județ, cei peste 1500 de elevi din clasele V-VIII , beneficiari în cadrul proiecutlui, au avut posibilitatea de a învăța de la salvatorii teleormăneni cum să se pregătească pentru a face față unui cutremur, cum să acorde primul ajutor în mod corect și ce date trebuie să furnizeze pe numărul unic pentru apeluri de urgențe 112 în situații limită.

”Având în vedere faptul că misiunile pompierilor teleormăneni sunt întotdeauna orientate spre creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, un aspect ce va fi mereu în centrul atenției pentru acțiunile viitoare va fi asigurarea unor forme de pregătire continuă în prevenirea și gestionarea riscurilor existente la nivelul județului Teleorman, cu accent pe segmentul tinerilor, unde procesul de educație este mult mai intens și care poate aduce beneficii pe termen scurt, mediu și lung”, se arată într-un comunicat de preză al ISU Teleorman.

M. MEILĂ