Proiectul SENSES * Teleormănenii, invitaţi să se înscrie la cursul de competenţe antreprenoriale în domeniul social

În perioada aprilie – iunie 2019, teleormănenii interesaţi să-şi îmbunătăţească compeţenţele în domeniul antreprenoriatului social se pot înscrie la cursul gratuit on-line accesând https://senses.ifka.hu/register.

Cursul online a fost creat de către partenerii proiectului SENSES pentru a inspira antreprenorii sociali să-şi însuşească cunoştinţele şi competenţele necesare pentru a putea să-şi gestioneze în mod durabil întreprinderile sociale. Conform organizatorilor , proiectul SENSES se bazează pe o cercetare efectuată în prealabil pentru a identifica abilităţile existente precum şi cunoştinţele pe care antreprenorii sociali îşi doresc să le consolideze. Astfel, conţinutul cursului a fost adaptat nevoilor reale ale grupurilor ţintă.

Cursul este format din 6 module care acoperă cele mai importante aspecte ale antreprenoriatului social, şi anume:

  • Modul 1 – Cum să vă dezvoltaţi întreprinderea socială cu ajutorul planului de afaceri Canvas.
  • Modul 2 – Cunoştinţe practice de marketing, cu un accent deosebit pe instrumentele de marketing online.
  • Modul 3 – Vânzări şi oportunităţi de management, cu accent pe accesarea de noi pieţe.
  • Modul 4- Provocări în gestionarea întreprinderilor sociale.
  • Modul 5 – Planificarea şi managementul financiar – cum se poate ajunge la sustenabilitatea financiară pe termen lung.
  • Modul 6 – Instrumente de protecţie a proprietăţii intelectuale în întreprinderile sociale.

Cursanţii pot parcurge toate modulele sau pot selecta unul sau două din acestea, în funcţie de nevoile fiecpruia. Testele evaluează nivelul cunoştinţelor dobândite după fiecare modul şi dacă cei ce au urmat cursul voraţi obşine 50% sau mai mult, vor primi un certificat prin e-mail după finalizarea modulului. Participarea la curs este gratuită.

Cine se poate înscrie la curs

Nu există criterii stricte de înscriere, nici nu se solicită cunoştinţe specifice anterioare. La concurs se pot înscrie inclusiv absolvenţi de învăţământ secundar, ca nivel minim. Cursanţii trebuie să îşi manifeste deschiderea faţă de problemele sociale, disponibilitatea de a oferi feedback despre program şi desigur disponibilitatea de a aloca timpul necesar pentru participare.

Cursul este organizat în cadrul proiectului SENSES, implementat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de partener. Mai multe detalii privind proiectul SENSES puteţi afla accesând https://adrmuntenia.ro/proiectul-senses/static/945

Informaţii cu privire la cursul de competenţe antreprenoriale se pot obţine şi la telefonul 0728/282.196 – persoană de contact Monica Măgurean, expert, Direcţia Dezvoltare şi Comunicare din cadrul ADR Sud Muntenia.

George ZAVERA