Protest la Simularea Evaluării Naționale 2019: Nici un elev din Teleorman nu a predat foaia goală, în semn de protest

Protestul „Anul acesta, dăm #foaiagoală la simulările naționale!”, inițiat de Consiliul Național al Elevilor, nu a prins în rândul elevilor din județul Teleorman, care în cursul acestei săptămâni au participat la simularea Evaluării Naționale 2019.

Concret, Consiliul Național al Elevilor a anunțat că protestează față de modul „în care sunt organizate simulările examenelor naționale”, îndemnându-i pe elevii care participăî la simulare să predea foaia de examen, goală.

Tinerii au devenit”o generație de cobai” a Ministerului Educației Naționale, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Național al Elevilor, iar ”modificările nefundamentate din acest an” i-au determinat pe reprezentanții elevilor să refuze să fie părtași la ”acest experiment unde examenele par a deveni un scop, nu un mijloc”.

Una dintre justificările inițierii acestui protest este faptul că elevii de clasa a VII-a au aflat doar cu o lună înainte că vor susține simularea, alături de elevii de clasa a VIII-a. În ultimii ani, simularea Evaluării Naționale i-a vizat doar pe elevii aflați în ultimul an de gimnaziu.

Din comunicatul de presă al Consiliului Național al Elevilor reiese că ”protestul prin care ne opunem modului în care sunt organizate simulările examenelor naționale ”a fost inițiat și ”pentru generațiile viitoare, pentru că ele nu trebuie să fie asemenea nouă, o generație de sacrificiu, o generație de cobai ai Ministerului Educației Naționale”.

Așa cum precizam mai sus, în județul Teleorman nu au existat situații în care elevii de clasa a VII-a și a VIII-a, care au participat la simularea Evaluării Naționale, să fi predat foaia goală, ca formă de protest, potrivit inspectorului școlar general al ISJ Teleorman, Valeria Gherghe.

Elevii care au fost prezenți la simularea Evaluării Naționale vor afla rezultatele în data de 22 martie 2019.

M. MEILĂ