PSD fierbe

Primul ministru Viorica Vasilica Dăncilă a anunțat că va candida la șefia Partidului Social Democrat din 29 iunie și respinge o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale. Viorica Dăncilă a declarat: ”Nu candidez la prezidențiale. Candidatul trebuie să se bucure de popularitate. De aceea am creat acest congres mai devreme, pentru ca toate eforturile noastre să fie axate pe candidatul la prezidențiale”. Dancilă a declarat că se bucură dacă la prezidențiale va candida Gabriela Firea. Cu toate astea, social-democrații nu au încă un candidat sigur la alegerile prezidențiale, iar Gabriela Firea nu vrea să candideze pentru Palatul Cotroceni. Și totuși, și fără un candidat la alegerile prezidențiale de la iarnă, premierul Viorica Dăncilă declară că PSD le va câștiga.

Despre apropiatul congres al social-democraților, deputatul Valentin Gabriel Boboc, aflat la cel de-al doilea mandat consecutiv, declară că și la acest congres al PSD-ului lucrurile vor merge bine. Va fi ales președintele partidului, funcție la care premierul Viorica Dăncilă și-a anunțat candidatura. Deputatul Valentin Boboc nu știe dacă Viorica Dăncilă va avea și alți contracandidați, dar apreciază că în urma unei confruntări va fi ales cel mai bun. De altfel Valentin Boboc declară că la congresul PSD-ului vor fi aleși și vicepreședinții partidului și ceilalți membri din conducerea respectivei formațiuni politice. Deputatul Valentin Boboc nu știe dacă după ispășirea condamnării de trei ani și jumătate a fostului președinte Liviu Nicolae Dragnea acesta va reveni la conducerea partidului.

În altă ordine de idei, deputatul Boboc apreciază că la alegerile europarlamentare cumulate cu referendumul național pe temele Justiției solicitat de președintele Klaus Werner Iohannis PSD nu a pierdut; Valentin Boboc, care nu recunoaște victoria Partidului Național Liberal, declară că alegerile europarlamentare au fost pierdute de formațiunile politice care nu au reușit să câștige nici un fotoliu de europarlamentar, făcând aluzie la aliații de la guvernare, Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE).

Referindu-se și la moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă, deputatul Boboc consideră că aceasta nu are nici o șansă, PSD și ALDE având majoritatea în Parlament.

Ioan DUMITRESCU