Studenți pompieri, în practică la ISU Teleorman

Începând cu această săptămână, timp de o lună, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”A.D. Ghica” Teleorman își vor desfășura stagiul de practică cinci studenți ai facultății de Pompieri. Sub directa îndrumare și coordonare a unor tutori profesionali cu experineță, cei cinci studenți își vor desfășura activitatea de practică în cadrul Inspecției de Prevenire și Detașamentelor de Pompieri din Alexandria, Turnu Măgurele și Roșiorii de Vede.

Parcurgerea orelor de practica are ca scop îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților în domeniul situațiilor de urgență.

Orele de practică sunt obligatorii, prin parcurgerea lor urmărindu-se consolidarea elementelor de competenţă, cunoştinte, deprinderi şi atitudini, ce se va încheia cu o apreciere însoţită de un raport de evaluare.

Pe această ale, reprezentanții ISU Teleorman le urează succes tinerilor studenți și îi așteaptă alături de ei după absolvirea studiilor.

Totodată,celor care doresc să ajungă salvatori li se reamintește că pot urma cursurile facultății de Pompieri ori cele ale Școlii de subofițeri de pompieri și protecție civilă ”Paul Zăgănescu”din Boldești.

De asemenea, cei care doresc să devină voluntari pot participa la programul de voluntariat derulat de ISU Teleorman, intitulat „Salvator din pasiune”.

M. MEILĂ