Tabăra Internaţională de Pictură în Aer Liber * Eveniment cultural de excepţie, la Nenciuleşti

În organizarea Asociaţiei CENTRO PRO ARTE şi a Primăriei Nenciuleşti, artişti plastici din 7 ţări vor participa, în perioada 29 mai – 6 iunie 2019, la cea de-a doua ediţie a Taberei Internaţionale de Pictură în Aer Liber, care va avea loc în comuna teleormăneană Nenciuleşti. Curatorul acestui eveniment cultural de excepţie este preşedintele Asociaţiei CENTRO PRO ARTE, renumitul pictor şi grafician Teo Şerbănescu.

La această ediţie a Taberei Internaţionale de Pictură în Aer Liber, de la Nenciuleşti, participă 11 artişti plastici din România, Anglia, Bulgaria, Italia, Germania, Rusia şi Turcia.

Deschiderea oficială a Taberei Internaţionale de Pictură în Aer Liber va avea loc miercuri, 29 mai 2019, orele 18,00, la Căminul Cultural din comuna Nenciuleşti, artiştii plastici urmând să-şi anunţe temele de lucru pe care le vor aborda în această stagiune de pictură în aer liber. La deschidere, alături de organizatori vor participa oficialităţile locale, precum şi toţi iubitorii acestei nobile arte, care vor dori să fie prezenţi la acest eveniment. Prin strădania primarului comunei Nenciuleşti, Gheorghe Ivaşcu, toţi cei prezenţi la deschiderea oficială a Taberei Internaţionale de Pictură în Aer Liber vor putea lua parte la un deosebit de atractiv spectacol de muzică şi dansuri populare.

Conform datelor furnizate de Teo Şerbănescu, în data de 30 mai 2019 pictorul rus Alexandr Belucin, participant la Tabăra Internaţională de Pictură în Aer Liber de la Nenciuleşti, va prezenta câteva dintre lucrările sale în cadrul unei expoziţii de pictură ce va fi găzduită de Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Teleorman, din Alexandria.

Cea de-a doua ediţie a Taberei Internaţionale de Pictură în Aer Liber de la Nenciuleşti se va încheia pe data de 1 iunie 2019, când publicul va putea viziona lucrările de pictură realizate de cei 11 artişti plastici, iar juriul va aprecia calitatea operelor artistice rezultate din strădania renumiţilor artişti plastici din cele şapte ţări europene.

George ZAVERA