Tinerii pot călători gratuit, timp de 30 de zile, în ţările UE!

În această vară, peste 15.000 de tineri, care au vârsta de peste 18 ani, pot călători, începând cu data de 9 iulie 2018, gratuit, în ţările membre ale Uniunii Europene. Acest lucru este posibil pentru tinerii care se înscriu în programul lansat decurând de către Comisia Europeană. Programul se numeşte “Descoperă Uniunea” şi a fost gândit pentru a încuraja tinerii să cunoască mai bine realităţile din ţările Uiniunii Europene, prin intermediul călătoriilor.

Principalul mijloc de transport va fi trenul, prilej pentru tineri de a admira unele din cele mai frumoase şi importante localităţi şi privelişti din Europa, care îi vor ajuta să înţeleagă mai bine diversitatea Europei.

Tinerii care doresc să se înscrie în acest program vor pleca în Europa pe intinerare prestabilite şi vor putea circula cu trenul, autobuzul, feribotul şi avionul, după caz. Călătoria gratuită va putea dura până la 30 de zile şi va include “între una şi patru destinaţii străine”. De această oportunitate vor putea beneficia în acest 15.000 de tineri din ţările Uniunii Europene. Pentru tinerii din România, prin acest program, au fost prevăzute două destinaţii iniţiale : Viena şi Budapesta, după care să-şi caute alte destinaţii din ţările UE, spre care să-şi continue călătoria. Astfel, tinerii beneficiază de libertatea de mişcare, dar şi de posibilitatea de a cunoaşte mult mai bine diversitatea în ceea ce priveşte nivelul de dezvoltare şi tradiţiile culturale din ţările UE.

Tinerii interesaţi de astfel de călătorii gratuite îşi pot depune solicitările până pe data de 26 iunie 2018. Detalii despre regulile legate de participarea tinerilor din ţările UE la programul “Descoperă Uniunea”, înscrierea în program şi explicaţii privind această iniţiativă pot fi aflate accesând Secţiunea Călătorii de pe Portalul European pentru Tineret. Informaţii pot fi obţinute şi de pe paginile Facebook şi Twiter ale “European Youtk”.

George ZAVERA