Vasilica merge mai departe

Primul ministru al României, Viorica Vasilica Dăncilă, președintele Partidului Social Democrat, este hotărâtă să meargă mai departe, atât cu Alianța Liberalilor și Democraților la guvernare, cât și cu propria sa candidatură la alegerile prezidențiale din 10 și 24 octombrie 2019, în ciuda faptului că și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE și aliatul de la guvernare se încăpățânează și el să candideze pentru Palatul Cotroceni.

După ce liderii social-democrați din țară s-au întâlnit într-o ședință a Comitetului Executiv Național al PSD-ului, unde au discutat soarta coaliției de guvernare în contextul în care cei de la ALDE negociază cu Pro România pentru formarea unei noi alianțe politice, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că nu este oportună cooptarea lui Victor Ponta și a partidului său Pro România la guvernare, cu toate că în alte vremuri majoritatea pesediștilor susțineau că Ponta a fost cel mai bun premier.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat: ”Vă spun că ALDE nu va ieși de la guvernare; am discutat cu domnul Tăriceanu. Am avut o discuțieși cu domnul Victor Ponta. Discuția nu a fost cum am vrut. PSD pierdea prea mult. ALDE și Pro România- nouă ministere, iar PSD doar 10. ”De altfel și Mihai Tudose, fost premier de la PSD, acum la Pro România a respins intrarea la guvernare.” De altfel, Viorica Dăncilă vorbește cu drag despre programul de guvernare al PSD-ALDE, aceasta a mai spus: ”Nu modificăm programul de guvernare, pentru că a fost votat în Parlament și nu avem voie să îl modificăm; e vorba doar de o ajustare”. Și întrebată dacă are de gând să renunțe la candidatura sa la președinție,Viorica Dăncilă a răspuns ferm: ”Categoric nu!”

Și fiindcă ursul nu pleacă de la miere, și nici câinii de lângă măcelărie, nici ALDE nu va pleca de la guvernare. Vicepreședintele Organizației județene Teleorman a Alianței Liberalilor și Democraților, Samuel Calotă susține că formațiunea sa politică nu va părăsi guvernarea. În schimb se pare că respectiva coaliție de guvernare PSD-ALDE se va transforma într-o struțo-cămilă care va avea doi candidați la alegerile prezidențiale. De altfel Samuel Calotă, vicepreședintele ALDE Teleorman susține că în campania electorală nu este obligatoriu ca Viorica Vasilica Dăncilă să se atace cu Călin Popescu Tăriceanu. Dacă va intra vreunul dintre cei doi în alegerile finale din 24 octombrie 2019 rămâne de văzut. Amuzant ar fi ca Dăncilă și Tăriceanu să intre amândoi în finale; lucru total imposibil, dar amuzant.

Ioan DUMITRESCU